Til alle sjokoladeelskere

Saga Chokoladefabrikk tilbyr lekre godbiter. Enten du foretrekker en mørk, dekadent sjokolade eller marsipan overtrukket med søt, lys sjokolade, vil du finne noe å glede deg over i vår lille, men spennende sjokoladefabrikk.

Det er Stoa Chokolade som nå har skiftet navn og forkledning, men vi selger fortsatt den uimotståelige sjokoladen. Sjokoladefabrikken åpnet på Klosterøya i Skien i 2005. Ønsket var å produsere god og smakfull sjokolade for norske ganer, ikke for søt, men akkurat slik vi liker den. Råsjokoladen kjøpes fra Belgia og smeltes og blandes med forskjellige ingredienser, som kvalitetsmarsipan fra Lübeck, chili, kakaosmør og likør samt multer, skogsbær, syltetøy og honning fra lokale aktører i Telemark. Ren sjokolade er i utgangspunktet bitter, men tilsatt andre ingredienser skjer en forvandling til sjokolade som smelter på tungen. Den eksklusive sjokoladen er laget med en kjærlig hånd, og sjokoladefabrikken er et univers av ekte og naturlige smaker. Noen av konfektbitene lages i egenutviklede former, mens andre skjæres ut i biter eller helles i større sjokoladeformer. På denne måten forenes europeisk konfekttradisjon med norsk sjokoladesmak.

Temaene for våre konfektesker er hentet fra lokal kultur og natur. Telemark i all sin prakt presenteres gjennom vakre naturperler, historisk poesi og nyere kunst.

Vi har i Gaustatoppen XO, hvor konfektbitene viser fjelltoppen gjennom de forskjellige årstidene. Enkelte av bitene er fylt med eksklusiv Gaustatoppen XO Bache-Gabrielsen Cognac. Cognacen er en spesiell vellagret blanding av ypperste kvalitet som fraktes i store tønner fra Cognac og bringes med Gaustabanen til en lagringsplass inne i Gaustatoppen. Her blir cognacen lagret på eiketønner for å få en egen fjellaroma. Denne konfekten ble i 2010 kåret til årets produkt i Telemark.

Temaene for våre konfektesker er hentet fra lokal kultur og natur. Telemark i all sin prakt presenteres gjennom vakre naturperler, historisk poesi og nyere kunst.

I samarbeid med porsgrunnskunstneren Jonny Andvik har vi utviklet to flotte konfektesker. Konfektene Leik og Evening Song har fått sine navn fra bilder av den anerkjente kunstneren. Med Telemark som atelier ønsker han å videreføre den gammelmesterlige tradisjonen på høyde med sine forgjengere. Dette har ført til at han er en av de mest anerkjente figurative malerne i sin generasjon i Skandinavia. Han har siden sin første separatutstilling i 1987 stilt ut sine bilder både i Europa og USA.

Konfektesken Ibsens Samlede ble designet til Ibsen-jubileet i 2006; en fristende historie med biter som Ibsens´ byste, penn, flosshatt og blekkhus. Fra Hedda Gabler drar vi kjensel på pistolen i mørk sjokolade med chilinougat, en vakker, lys dukke illustrerer Et dukkehjem og like mørk som historien Lille Eyolfs Rottejomfru. Konfektbitene er laget i egenutviklede former og ligger sirlig pakket i en eske som viser Henrik Ibsens første utgivelse i bokform. Når du åpner esken, vises det Gamle Teateret i Bergen, hvor Ibsen debuterte som sceneinstruktør. I boken som følger med kan du lese om dikterens liv og poesi fra hans fødsel i Skien til hans siste dager i Kristiania.